07 Dec 2017

Proiect educațional de voluntariat ,,SĂRBĂTORIM ROMÂNEȘTE”

0 Comment

Ziua Naţională este o zi deosebită pentru toţi românii, mai ales pentru că ea are o semnificaţie istorică deosebită. Este un bun prilej de a insufla copiilor sentimente de dragoste şi respect pentru ţara noastră, poporul român, strămoşii noştri, pentru obiceiurile şi tradiţiile strămoşeşti, pentru istoria şi eroii noştri, mândria că sunt descendenţii unor oameni curajoşi şi iubitori de neam şi ţară.

În perioada octombrie-decembrie 2017, Școala „Mircea Vodă” Călărași a derulat proiectul ,,Sărbătorim românește”, coordonat de dir. Lotrea Alina și dir. adj. Tănase Alina. Proiectul vizează relaţionarea între cadre didactice, elevi, părinți și alte instituţii implicate pentru realizarea obiectivelor propuse.

Activităţile de voluntariat din cadrul proiectului au avut un impact puternic asupra dezvoltării simțului civic și moral al elevilor, părinților și cadrelor didactice. Au participat 240 elevi din școala Mircea Vodă, 45 din școlile partenere, 34 cadre didactice.

Parteneri:
Academia de Arte Frumoase Daniel Iordăchioae
Crucea Roșie Călărași
Colaboratori:
Școala Gimnazială Nicolae Titulescu
Școala Gimnazială Mihai Viteazul
Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu
Școala Grădiștea

În ziua de Sf. Nicolae, câteva familii nevoiașe din municipiul Călărași au primit o parte din obiectele donate, majoritatea îndreptându-se, prin intermediul Crucii Roșii Călărași, către copii defavorizați din județ.

[top]