18 Jan 2016

MIHAI EMINESCU, POET NATIONAL SI UNIVERSAL

0 Comment

Şcoala Gimnazială “Mircea Vodă” din Călăraşi a sărbătorit 166 de ani de la naşterea ,,Luceafarului poeziei româneşti ’’ in cadrul Cercului Pro Lectura.

Elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială “Mircea Vodă”din Călăraşi au marcat 166 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu. In cadrul actiunii au fost selectate informaţii importante cu privire la biografia şi activitatea literară a poetului; au audiat poezii şi cântece; au memorat poezii şi cântece din lirica eminesciană . Eleviii au pregătit atât un program artistic diversificat, cât şi un moment de evocare a personalităţii marelui poet. Scopul proiectului fiind cunoaşterea operei poetului Mihai Eminescu şi dezvoltare dragostei pentru literatura română.

La acţiune au fost prezente doamnele director Stanciu Alina şi Tănase Alina, coordonatorii proiectului fiind prof.Aldea Mariana, prof. Rotaru Elena, prof.Manolache Ionela Veronica, prof. Dobre Titica, prof. Cojocea Mihaela, prof. Stancu Ileana si bibl.Vasilescu Elena.
„Eminescu este o emblemă a culturii universale! Este o reală onoare pentru noi să putem recita astăzi, la ceas de mare sărbătoare pentru cultura poporului român, frumoasele poezii ale Luceafărului poeziei româneşti “. Versurile lui Eminescu sunt la fel de melodioase în orice grai sunt rostite, iar transpunerea lor pe acordurile muzicale este o reconfirmare a valorii lor”, au declarat organizatorii.

[top]