30 Sep 2017

OSCAR, ȘARPELE HOINAR a trecut şi pe la Şcoala “Mircea Vodă”

0 Comment

În perioada 15.09.2017-29.09.2017, școala noastră a participat la Campania Oscar, șarpele hoinar sau Traffic Snake Game (TSG). TSG este campania care încurajează copiii și părinții deopotrivă, să ia în considerare consecințele modului lor de deplasare, propunându-le ca alternative mersul pe jos, cu bicicleta sau transportul în comun.

De asemenea, campania își propune să combată percepția negativă și să promoveze aceste moduri de deplasare ca distractive, sănătoase și prietenoase atât cu mediul înconjurător, cât și cu părinții. Campania se adresează în mod special copiilor din ciclul primar, școala noastră participând cu TOATE clasele.

Campania TSG a fost co-finanțată de către Comisia Europeană și susținută de OER. Aceasta se organizează atât la nivel național cât și la nivel internațional, an de an. La nivelul județului nostru, la această campanie, au participat 3 școli, printre care și școala noastră.

Obiectivele campaniei sunt:
 promovarea mobilității durabile în rândul copiilor și părinților.
 creșterea siguranței și a calității vieții în zona școlilor și a rutelor către școală.
 încurajarea unui comportament sustenabil în privința modurilor de deplasare, chiar și după școala primară.

La finalul campaniei, sondajul final ne-a arătat că am reușit să depășim sondajul inițial cu 10%, exact procentul pe care ni l-am propus la înscrierea în campanie.
Această campanie a însemnat și alte activități conexe, lecții despre trafic și mobilitate sustenabilă

BE SAFE! BE HEALTHY! BE HAPPY! LET’S PLAY!

[top]