17 Jan 2018

PROIECT EDUCAȚIONAL „DOR DE EMINESCU”

0 Comment

Școala Gimnazială “Mircea Vodă” din Călăraşi a sărbătorit 168 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu prin proiectul educaţional ,,Dor de Eminescu”.

Elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Mircea Vodă” din Călăraşi au marcat 168 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. Omagierea celui care a fost considerat „cea mai importantă voce poetică din literatura română“ a fost realizată de cadrele didactice împreună cu elevii școlii printr-un program artistic diversificat și concursul ,,Gând pentru Eminescu” .

Scopul acestui proiect a fost cunoaşterea, înțelegerea operei marelui poet, dar și redarea prin vers și cânt a celor mai cunoscute opere eminesciene.

La acţiune au fost prezente d-na director Lotrea Alina, d-na dir. adj. Tănase Alina Tănase Alina și d-na consilier educativ Manolache Ionela, prof. Sârbu Nicoleta, prof. Bajdechi Liliana. Coordonatorii proiectului au fost bibl.Vasilescu Elena, prof.Aldea Mariana, prof. Rotaru Elena.

Eminescu este și va rămâne o emblemă a culturii universale, o personalitate copleșitoare. El nu este, așadar, pentru noi, un romantic întârziat, ci un scriitor care a creat un discurs liric etern, un creator sincronizat cu marea literatură a epocii sale, un contemporan al tuturor timpurilor.

[top]